Termisk sprøjtning og indsmeltning – En langvarig investering

06 august 2020 Athene Eriksen

Termisk behandling af dit maskineri – Smart og effektivt

Termisk sprøjtning er betegnelsen for en proces, hvor du påsprøjter opvarmet metalpulver, på beskadigede dele af et stykke maskineri. Dette kan være små bestanddele som: aksler, geardele, maskindele, tætninger, stempler eller lignende typer led, som modtager slid ved generel brug af maskinen. 

Termisk indsmeltning er en lignende arbejdsproces, men som foretages med få ændringer, på andre sliddele af det pågældende stykke maskineri. Dette sker ved at emnet opvarmes, og vil bagefter blive påsprøjtet med metalpulver. Det næste skridt er at indsmelte det påførte metalpulver sammen med selve emnet, og dette gøres ved brug af ilt og gas. Når først sammensmeltningen har fundet sted, vil dette blive bearbejdet med en diamantsten, for at give et perfekt slebet og fuldendt resultat. Denne metode bruges mest der hvor man oplever stort slid i et maskineri, som eksempelvis: ruller, skinner, griber og andet lignende udstyr. 

Ved benyttelse af disse metoder til fornyelsen af dit maskineri, kan du forlænge levetiden af dette med op til 5 gange. Og det er fordelagtigt på flere plan, end blot det økonomiske. Denne form for behandling gør metallet modstandsdygtigt og giver det styrke, som vil bistå dig i mange år ud i fremtiden. Er uheldet ude og har nogle af delene i din maskine givet efter, så er dette endnu en årsag til hvorfor termisk sprøjtning og indsmeltning, vil være en god løsning for dig. Når denne procedure udføres på nye dele, kan det nemlig bedre svare sig at finde nogle udført i billigere materialer og derefter tage dem igennem denne proces. Alternativet vil være at investere i nyt dyrt værktøjsstål, som efterfølgende skal varmebehandles, hvilket i sidste ende vil øge omkostningerne for dig som ejer. Derfor er det yderst anbefalelsesværdigt at benytte disse effektive metoder, når du har brug for en opgradering af dit system. 

Ønsker du at vide mere om termisk sprøjtning og indsmeltning? Så kan du med fordel se mere på Thybotech.dk’s hjemmeside, hvor du vil kunne finde mere information omkring dette: https://www.thybotech.dk/termisk-paalaegning-og-indsmeltning.aspx 

 

Flere Nyheder