Konkrete råd til, hvad du kan gøre, når angsten melder sig

04 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Konkrete råd til, hvad du kan gøre, når angsten melder sig

Hvis du aldrig har oplevet at blive ramt af angst end på andre tidspunkter, hvor det reelt er berettiget, så kan det være noget af det mest frygtelige, du kan komme ud for i dit liv – det tør vi garantere dig for.

Det er næsten så forfærdeligt, at man har lyst til at sige, at man ikke ønsker, at den slags skal ramme ens værste fjende.

Så invaliderende kan det blive for ens velbefindende – eller rettere mangel på samme – når først man er blevet ramt af angst og måske skal affinde sig med, at man skal leve med det resten af livet.

Så har du måske gået i terapi for at blive afklaret med dig selv, hvad der lige er den type af (vedvarende) behandling, du skal have, om det så er samtaler, gruppeterapi, medicin eller noget helt andet eller en kombination af disse.

Formentlig når man frem til, hvordan man kan klare sig i hverdagen, fordi man bliver klar over, hvad ens specielle og specifikke tegn på angstens komme er.

Men skulle den alligevel melde sig, så er der nogle gode råd, der har virket for mange, som du kan bruge, og som vi lige giver videre til dig.

For angsten kan nemlig komme bag på mange, fordi den melder sig sporadisk, eller fordi man desværre lige missede at bemærke de sædvanlige tegn, men afhængigt af, hvor meget angsten har nået at få fat i dig i denne omgang, så kan du gøre noget konkret for at få det bedre.

Træk dig tilbage, hvis du er sammen med andre. Mærk undergrunden mod dine fødder, tag dyyybe indåndinger og pust ud, mens du tæller og lægger mærke til åndedrættet og får styr på hjerterytmen.

Bagefter skal du minde dig selv om, at angsten er forbigående, og at du nok skal klare den.

Der er flere gode råd at hente om angst herfra: https://www.angstekspert.dk/

Flere Nyheder