Gulvafslibning – for et glat og ensartet gulv

28 august 2019 Astrid Pedersen
Gulvafslibning - for et glat og ensartet gulv

Er dit før så smukke og lyse trægulv gået hen og blevet træt og trist at se på? Har træværkets overflade fået en slidt og grålig tone – og har gulvet mistet sit kønne skær? Er træværket, som før var ensartet og lækkert, blevet præget af grimme misfarvninger, skjolder og pletter, og har du iagttaget en øget tendens til at danne splinter i det før jævne og glatte gulv? Så er det sandsynligvis på høje tid med en grundig gulvafslibning, som kan genskabe gulvet som det var da det var ganske nylagt.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

En gulvafslibning egner sig især til gulve, som er blevet grimme som følge af overfladiske tegn på slitage. Dette ses tydeligst i sæbe behandlede gulve, hvor den plettede, skrammede og ridsede overflade vil stå i skærende kontrast til det lyse og ensartede look, som er kendetegnende for et sæbe behandlet gulv.

Hvis du trækker eventuelle gulvtæpper lidt til side, eller flytter sofaen, vil du tydeligt kunne se forskellen. Der, hvor gulvet har været udsat for slitage i hverdagen, vil det være gulnet af solens skarpe uv stråler, plettet af spildte væsker, som er trukket ned i træværkets indtørrede fibre, og gråt af nedtrådt støv og snavs. Og under tæppet eller sofaen vil den smukke overflade være bevaret, idet gulvet her har været beskyttet.

Ved en gulvafslibning bortslibes de øverste 1 – 2 millimeter af gulvets overflade, hvor disse overfladiske tegn på slitage er aflejret. Det er sjældent nødvendigt at fjerne mere af overfladen for at opnå det ønskede resultat: En lækker og ensartet overflade af frisk træ, klar til at modtage en beskyttende og plejende efterbehandling.

Få tilbud på billig gulvafslibning online

Hvis du således ønsker et flot gulv igen, kan du med fordel kontakte din lokale gulvmand og få et godt tilbud på en professionel gulvafslibning – læs mere på jigulvservice.dk

Flere Nyheder