Find din lokale maler i Hvidovre

20 januar 2020 Astrid Pedersen
Find din lokale maler i Hvidovre

Er du træt af at se på gulnende vægge, som før var skinnende hvide – eller måske vægge, som førhen var flotte og klare i farverne, og nu er falmede og kedelige? Så bør du overveje, om ikke det er tid til at shine hele boligen op med en frisk omgang maling.

Jeg vil selv male min bolig – hvordan griber jeg det an?

Mange bolig ejere vælger selv at male vægge, lofter og indvendigt træværk i huset eller i lejligheden. Som regel er det da også en opgave, man kan slippe af sted med på egen hånd. Men du skal være forberedt på, at malerarbejde indebærer langt mere end blot at smøre noget maling ud på overfladerne. Der er et stort stykke forberedende arbejde forbundet med denne opgave – og den har det med at være både anstrengende og tidskrævende.

Du skal for eksempel ud og købe stort ind forud for arbejdet. Til et stykke vel udført malerarbejde har du som minimum brug for pensler, ruller, malerbakker, malertape, sandpapir, spartelmasse – og så selvfølgelig primer, grunder og maling. Afhængig af om du ønsker kridhvide vægge, eller om du gerne vil have lidt farver på, er der ydermere en stor opgave forbundet med at vælge de kulører, som passer til rummene. Og da det er de færreste vægge, som kan nøjes med mere end eet lag maling, skal dette købes ind i rige mængder.

Dertil kommer hele arbejdet med afdækning. Møbler og gulve skal dækkes grundigt af med pap og plastik for at beskytte mod maling stænk. Stik kontakter, fodpaneler, dørkarme, vinduesrammer og lignende beskyttes ved hjælp af malertape, som skal påsættes med stor præcision. Og endelig skal væggene slibes grundigt forud for påføring af primer, som skal hjælpe malingen med at binde til væggen.

Du kan slippe for dette besværlige arbejde ved at overlade det til et professionelt malerfirma. Læs mere på Malerkanonen.dk

Flere Nyheder