Find det mest fordelagtige tilbud på gulvafslibning i Skødstrup

13 maj 2019 Astrid Pedersen
Find det mest fordelagtige tilbud på gulvafslibning i Skødstrup

Ujævnheder, buler og dybe revner i et trægulv er særdeles skæmmende, og kan gøre gulvet ubehageligt at betræde – og vanskeligt at møblere, såfremt der er tale om grelle skævheder og deciderede niveau forskelle i gulvet.

Denne type skader kan skyldes, at træværket har været udsat for fugt, for eksempel i forbindelse med en oversvømmelse. Vandskader kan få træets fibre til at udvide sig, hvilket gør, at de parketter, brædder eller planker, som udgør dit trægulv, vil udvikle før nævnte buler, skrammer og revner. Samtidig kan de enkelte lameller skubbe til hinanden, hvilket frembringer skævheder og niveau forskelle.

Når først gulvet har udviklet disse ujævnheder, er skaden sket – og denne kan kun udbedres ved en grundig og professionelt udført gulvafhøvling.

Hvad er forskellen på en gulvafhøvling og en gulvafslibning?

Måske har du kigget på de forskellige maskiner, som anvendes til gulvafslibning og gulvafhøvling, og funderet over, hvad forskellen egentlig er. Den primære forskel på de to metoder består i hvor meget der fjernes af gulvets overflade – og hvorledes dette foregår.

Ved en gulvafslibning fjernes 1 – 2 millimeter af træværkets overflade, og dette sker ved hjælp af sandpapir. En gulvafhøvling er anderledes radikal i sin fremgangsmåde. Her anvendes en maskine forsynet med en valse, som med skarpe knive høvler helt op til fem millimeter af gulvet, hvis dette er nødvendigt for at skabe en plan og ensartet overflade.

Hvor langt de fleste trægulve kan tåle en gulvafslibning, vil en gulvafhøvling kræve, at træværket har en vis tykkelse. Dette vil en dygtig og faglært gulvmand kunne vurdere – og han vil også kunne udføre din gulvafhøvling med minimal risiko for yderligere skader.

Når du vælger at lade dit lokale gulvfirma udføre din gulvafhøvling, får du også en professionel gulvafslibning og en efterbehandling efter eget valg – læs mere på gkservice.dk

Flere Nyheder