At få en bolig i Nordjylland er nemt

19 juli 2020 Lotte Hindsberg

At finde en ny bolig er ofte noget der kan få selv den stærkeste til at se træt ud. De fleste familier har en økonomi der er bygget op omkring 2 indtægter og derfor er det ofte ikke nemt at flytte hvis den ene har fået tilbudt et job i en anden ende af landet.

Derudover skal man også finde en ny omgangskreds og ens børn skal flytte skole.

Men ofte er det bekymringer som er ubegrundet. Skolerne og andre pasningsmuligheder er ofte langt bedre i provinsen, da kommunerne ved at der skal noget ekstra til for at tiltrække nye borgere. Det samme gælder jobs.

Kommunernes tilbud til nye borgere

Kommunerne i provinsen der gerne vil have nye borgere ved godt, at der skal noget ekstra til for at det sker og derfor er deres service til deres borgere ofte bedre end den man oplever i storbyerne.

Da mange borgere tøver med at flytte, da de er nervøse for at den medfølgende ægtefælde kan finde et job har mange kommuner lavet tiltag, hvor de føre nye borgere og virksomheder sammen.

Det er et tiltag der ikke alene er til fordel for nye borgere, men også for virksomheder der overvejer at flytte ud.

Ofte er de bekymret for om de kan tiltrække nok kvalificeret arbejdskraft og med de nye tiltag er de mere sikre på at det kan de. Det er et tiltag der tilgodeser alle. Både de nye borgere, virksomheder, kommunen, men også boligselskaberne. Især en boligforening i Nordjylland drager fordel af dette tiltag.

Udover job er der flere fordele ved at flytte til provinsen. Skolerne og andre pasningstilbud er ofte bedre end dem man finder i storbyerne. Skolerne er nye og ikke så slidte som dem man finder i byerne. Normeringerne i vuggestuerne og børnehavnerne er bedre. Samtidig er der gode tilbud i fritiden for både børn og voksne.

Flere Nyheder